Välj Ekologiskt

ecowed

2 ord: Välj Ekologiskt!
Vare sig det gäller mat, kläder,produkter eller egentligen ALLT, välj Ekologiskt.
Planeten jorden är förstörd redan men samtidigt kan den återhämtas och “läka-sig-själv”. Fler och fler produkter är kravmärkta. I mataffärer ser man på butikshyllorna att ekologiska/krav produkter säljer bättre än de som inte är krav. Det är mycket berömvärt.
Det som vi länge har gjort är att fotografera ekologiskt. Hur då?
Ekologiskt = Digitalt.

När vi började fotografera fanns det inga digitala kameror. Det som fanns var analoga kameror och de är miljöbovar. Inte bara att det går mycket energi att framställa en filmrulle till kameran utan även kemikaliska vätskor för att framkalla bilderna.
Nuförtiden är det en trend bland fotografer att fotografera analogt. Många av våra kollegor framkallar inte bilderna själva utan de skickas till en annan plats för framkallning. I de flesta fall skickas de till England.
Detta innebär: att en fotograf köper en filmrulle som är gjord av plast (miljöbov nr 1) och sedan använder man filmrullen i fotograferingen. Filmrullen skickas med post,flyg,bil till labbet som framkallar filmrullen i kemikaliska vätskor och sen skickas det tillbaka till fotografen, först med bil, flyg och sen tillbaka till fotografen. Framkallningen är endast en process i det hela. Självaste pappret som bilderna trycks på är skog som skövlats. Hur mycket miljöförstöring blir inte det?

Vi för vår del har kommit till den insikten att fotografera digitalt är det mest miljövänliga. Hur går det till?

Innan vi fotograferar laddas våra batterier. Vi har valt att köpa miljögodkända batterier som kan laddas om och om i upp till 50 000 gånger. När vi fotograferat klart så retuscheras bilderna i datorn och skickas till dig digitalt.  Om du som har blivit fotograferad av oss beställer en utskrift eller förstoring, så skrivs de ut på miljögodkänt papper, dvs återvunnet papper.
Vi är tvingade att ha vissa miljöbovar, tex elektricitet,internet och bil. Men det är de mest miljövänliga alternativen just nu.
När vi åker till fotoplatser kör vi miljöbilar.

Därför är vi stolta att introducera EcoWed. Det är en tanke som har funnits länge hos oss och som nu blir verklighet. Alla våra fotograferingar har alltid varit miljövänliga, men nu sätter vi ett stämpel på det.
_______________________________________________________
Du som brudpar kan också bidra till att just Er bröllop bild miljövänlig. Hur då? Här kommer några tips:

*Ha vigseln och festen utomhus. (Detta funkar oftast det varma halvåret i Sverige.) Platserna utomhus kan oftast få helt kostnadsfritt.
*Hyr din klänning,kostym eller frack eller köp de på second hand för en billig peng. Jag hörde om ett brudpar nyligen som hade all klädsel och dekorationer köpta i en secondhand butik.
*Återanvänd gamla smycken. Finns det smycken som är arvegods, kan man använda dem. För en mycket billig peng kan man göra om gamla smycken till nya.
*Inbjudningskort / tackkort. Om ni önskar skicka sådana finns det miljövänliga alternativ. De flesta pappershandlare har papper av återvunnet papper.
*Presenter: Ni som brudpar kan skriva en önskelista vad ni vill ha i present. Varför inte skriva i önskelistan att ni endast önskar kravmärkta/ekologiska produkter.

 

Vad vinner man på att ha ett ekologiskt bröllop?

*Det första är att det blir billigare. Många av de bröllop vi har varit på har kostat alltifrån 50 000 och upp till flera miljoner.
Ett ekologiskt bröllop kan kosta mellan 10 000 – 25 000.

*Unikt bröllop. Tänk! ditt bröllop kan bli helt unikt! Många brudpar strävar efter att vara unika med sitt bröllop. Därför är de villiga att spendera mycket pengar på att få just ett unikt bröllop.
Men om Ni väljer att handla tex dekoration i secondhand buktiker så får ni Er egen smak och Er egen touch på allt.

*WOW-Effekten. Wow effekten är det att gästerna på Er bröllop kommer att bli imponerade. Det är än så länge få som skapar ekologiska bröllop och allt vad gästerna ser blir annorlunda och eget.

Kan ni och har en stark önskan att skapa ekologiskt bröllop så kan ni göra det. Det kostar inte mer och ni blir helt unika. Lite kreativitet kan skapa mycket!

Share to FacebookTweet PostPin PostLink PostEmail Post